ERASMUS+ DZIEŃ III. W poszukiwaniu tradycji kulinarnych Wrocławia

W trzecim dniu wizyty, uczniowie z wymiany Erasmus+ zwiedzali Wrocław. Tematem towarzyszącym poznawaniu miasta było poszukiwanie tradycji kulinarnych Wrocławia, na przykładzie wybranych obiektów turystycznych. Podróż rozpoczęła się od krótkiego przejścia po dzielnicy czterech wyznań, później przez Stare Miasto. Uczestnicy rozwiązywali zadnia z gry miejskiej. W ten sposób poznali atrakcje rynku i okolic. W trakcie tego spaceru przewodniczka podkreślała, jak historia miasta wpłynęła na różnorodność kulinarną w domach mieszkańców. Wędrówka zakończyła się w Hydropolis – woda to przecież niezbędny składnik żywności. Uczniowie mieli tam okazję do odkrycia roli wody w profilaktyce życia zdrowia i żywienia człowieka.

img_1363 img_1368 img_1373 img_1374

img_1375 img_1376 img_1377 img_1378

img_1380 img_1382 img_1384 img_1400

img_1393 img_1394 img_1396 img_1399

img_1403